ΟΡΑΜΑ

To διαδικτυακό κανάλι Β.Α.Ι.TV ως φορέας ιδρύεται τον Απρίλιο του 2016 από το Ίδρυμα Βιβλιοθήκη Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος β΄. Αμέσως, αρχίζουν διαδικασίες οργάνωσης και ταξινόμησης ψηφιακού υλικού που ανήκει στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνων & πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο β΄. Επίσης, γίνεται συγκέντρωση, διατήρηση και ανάδειξη σπάνιου και πολύτιμου υλικού που αφορά την ορθόδοξη πίστη , τον ελληνικό πολιτισμό, την τέχνη και την ιστορία.

ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ
ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ
ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΞΙΕΣ
ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

Παρατηρώντας αλλά και βιώνοντας την παρακμή του πνευματικού οικοδομήματος αποφασίσαμε να μην αφεθούμε στην απαισιοδοξία αλλά να αντιδράσουμε. Βιβλιοθήκη εξάλλου δεν είναι απλώς και μόνο ο χώρος αλλά πρωτίστως το πνεύμα της. Το πνεύμα αυτό το καθόρισε η προσωπικότητα και το πνευματικό ανάστημα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’ που υπήρξε για εμάς άσβεστος φάρος στην πορεία μας προς το αγαθό, πηγή έμπνευσης για δημιουργικές ενασχολήσεις και αξεπέραστο παράδειγμα συνεχούς και ακατάβλητης προσπάθειας για πρόοδο και προκοπή του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Όταν φωτίζεσαι από τέτοια πρότυπα ζωής δεν μπορεί παρά να αντιληφθείς πως ο σκοπός σου είναι να γίνεις μια συνειδητοποιημένη προσωπικότητα στην εκκλησιαστική κοινωνία!

Πολλοί Άνθρωποι σε αυτή την κοινωνία παλεύουν για το σωστό, το δίκαιο, το ωραίο. Επιλέγουμε να σταθούμε σε αυτούς. Να κοινωνήσουμε τις ιδέες, τα έργα, την ζωή τους. Να ξανασκύψουμε στα θεμελιακά και ουσιώδη της Παράδοσης και της Πίστης μας. Να υποκλιθούμε με σεβασμό σε όλους αυτούς που παρά τις αντιξοότητες συνεχίζουν να παράγουν έργα πολιτισμού.

Είμαστε βέβαιοι πως αυτό θα επιλέξετε και εσείς μαζί μας!

Ας σχεδιάσουμε λοιπόν μαζί τη συλλογική μας αυτοβιογραφία που θα στηρίζεται στην Εν Χριστώ Ζωή και θα αρδεύεται απ’ τα ζωογόνα ύδατα του μακραίωνου πολιτισμού μας.

Η συντακτική ομάδα του Β.Α.Ι.